Retkinautintoja koiran kanssa

Ihmisen paras ystävä vie perheenjäseniään säännöllisille pikkulenkeille, mutta myös päiväkausien retkille, kunhan nuo vain sellaisia järjestävät. Tällaisista kertoo Minna Palosen kirja Tassua toisen eteen (Aurinkokustannus 2020).

Palonen, Minna. 2020. Tassua toisen eteen. Retkellä koiran kanssa. Vihti: Aurinko Kustannus. 151 s. Kansi ja esilehdet Tomi Palonen. Typografia ja taitto Iiris Kallunki. Valokuvat: Shutterstock ja Minna Palonen. ISBN 978 952 230 694 4


Suomen aina avoinna oleva hieno luonto tarjoaa koirakoille monia ulkoilumahdollisuuksia kansallispuistoista valtion retkeilyalueisiin ja Lapin erämaihin. Minna Palosen Kerppu ja Nasu ovat opettaneet emäntäänsä ottamaan huomioon näkökohtia, jotta retki olisi heille koirille mahdollisimman miellyttävä ja siten myös ohjaajalle antoisa.

Palonen kiinnittää suurta huomiota matkakumppaninsa hyvinvointiin, niin että retki on kaikin puolin sopiva koiran ikäkaudelle ja kunnolle. Valmisteluissa perehdytään reitin ja ajankohtan valintaan, varusteisiin sekä fyysiseen harjoitteluun ennen retkeä. Matkan aikana tarkastellaan ruoka- ja tassuhuoltoa, havainnoidaan stressin merkkeja ja ennakoidaan vaaratilanteita. Vaelluksella otetaan huomioon ihmiset ja eläimet, yöpymisetikettä myöten. Luettelo koiran kanssa retkeilyyn sopivista vaelluskohteista sekä verkkolähteet sinetöivät kirjan.

Minna Palonen on kirjoittanut huolellisen peruskirjan koiran kanssa retkeilystä. Kirjasta huokuu asiantuntemus ja eläinrakkaus. Kyllä kelpaa olla koirana Palosen retkillä, niin hyvin hän kumppanistaan pitää huolen. Tätä osoittavat myös kirjoittajan omat, koiramaista elämäniloa pursuavat valokuvat.

Pähkinänkuoressa
● Kenelle? Hänelle, joka suunnittelee retkeä oman koiran kanssa. Eläinrakkaalle lukijalle, jolla ei ole mahdollisuutta retkeillä itse koiran kanssa.
● Mihin aktivoi? Ajattelemaan niitä monia seikkoja, joista koiran hyvinvointi retkellä ja kotona riippuu.
● Mitä merkittävää? Asiantunteva ja huolellinen perusteos koiran kanssa retkeilystä.

Artikkelikuva: Aurinko Kustannus 2020.

Kiinnostavatko nämä?
Helimäki, Jussi (toim.) 2017. Lumoava Helsinki: 200 luontoelämystä. Julkaisuja: Helsingin kaupunki, ympäristökeskus. Kustantaja: Edita.
Keisteri-Sipilä, Elli. 2018. Metrolla metsään. Helsinki: Metsäkustannus.
Kesäläinen, Tuomo & Kejonen, Aimo. 2014. Suomen rotkot. Helsinki. Salakirjat.
Kesäläinen, Tuomo & Kejonen, Aimo. 2017. Suomen luonnon pyhät paikat. Helsinki: Salakirjat.
Taivainen, Jouni. 2017. Metsien kätköissä. Helsinki: Metsäkustannus.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s