Tietoja Kirjalasta

Sivujen kirjoittaja: tietokirjailija, tietokirjakriitikko, FT Ilta-Kanerva Kankaanrinta, Espoo, ikankaan [at] welho.com. Jotkut artikkelit ovat vierailevan asiantuntijan kynästä.
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/asiantuntijahaku.html?q=kankaanrinta
@Kirjalablog

Katselen maailmaa sekä luonnontieteilijän että humanistin taustoilla. Olen kiinnostunut luonnosta, paikoista ja maailmoista sekä ihmisen asemasta niissä. Juureni ovat lujasti maankamarassa, mutta yhtä hyvin olen kotonani tietoverkoissa. Kirjojen tuotantoprosessi on tuttu, sillä olen julkaissut monenlaista – oppikirjoja yliopistosta lukioon ja perusopetukseen, sekä vertaisarvioituja tutkimuksia ja digimateriaaleja. Faktahommissa siis Suomen tietokirjailijat ry:n mukaan.

Tämä julkaisufoorumini on vuonna 2015 perustettu informaatioavaruuden Kirjala, analogia reaalimaailman huvilalle, kahvilalle ja voimalalle. Blogi käsittelee luontoon, matkailuun, yhteiskuntaan tai tietoverkkoihin liittyviä kirjoja, henkilöhistoriaa sekä tieto- ja kaunokirjallisuuden rajamaille sijoittuvaa faktiota. Joukossa on osallistuvaan havainnointiin perustuvia kirjoituksia maailman menosta. Avainsanojen lähteinä ovat suomalainen ontologiapalvelu Finto ja vuoteen 2018 saakka myös yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä YKL.

Minua viehättävät kirjat, joiden sisältö auttaa ymmärtämään maailmaa ja ihmistä entistä paremmin. Kirjat ovat viestejä tekijältä vastaanottajalle, yhteyden etsintää. Hyvä kirja koskettaa lukijaa, herättää muiston, luo tunteen ja käynnistää toiminnan. Kieli on rikasta ja ajatus oivaltavaa, graafinen asu ruokkii esteettistä silmää, symbolijärjestelmiä käytetään tarkoituksenmukaisesti, lähteistöt ovat tarkkoja ja kirja istuu hyvin käteen.

Luettavat kirjat valikoin aiheen tai kirjoittajan perusteella, osa pääsee mukaan herätevalintana kirjaston pöydältä tai kierrätyspisteestä. Joukossa on suppean lukijakunnan marginaalikirjallisuutta, jotkut ovat bestsellereitä. Merkittävimmistä kirjoitan kuiskauksen ihmiskunnan yhteiseen ajatusten kehään, noosfääriin, sen manifestaation, internetin kautta.

Lisää aiheesta
● Heikkilä, Martta (toim.) 2012. Taidekritiikin perusteet. Helsinki: Gaudeamus.
Inkinen Tommi, Löytönen Markku & Rutanen Helena (toim.) 2014. Kirja muuttuvassa tietoympäristössä. Helsinki: Suomen tietokirjailijat. Luettu 28.10.2018.
● Leikola, Anto. 1988. Kirjoista ja viisaudesta. Tietolipas 110. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS.
● Snow, C. P. 1959 / 1998. Kaksi kulttuuria. Esipuhe Stefan Collini. Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita.
● Teilhard de Chardin, Pierre. 1959/2002. The Phenomenon of Man. New York NY: HarperCollins.

2 Comments

  1. Kiinnostavaa, vaikuttavaa!
    Laadukasta tyota!
    Tulen seuraamaan tata blogia.
    Minua kiinnostaisi lukea myos Rapakon taa aikoinaan matkanneista suomalaisista, siis emigranteista. Mahtaakohan sellaisia kirjoja loytya…?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s